Děkujeme za projevený zájem, ale jak už bylo psáno jsme limitovaní ubytováním.
Jezdci, kteří se zúčastní:
Já a Standa
Kůča a Jířa
Max
Karel Vaníček
Merry
Kamil (letec)
---
Jarda a Ivača
Petr a Eva Procházkovi
Želda a Monča
Smolíček a Jíťa
----
Olda a Janča -- safety
Tímto je uzavřeno, pokud by někdo vypadl, tak mají šanci další zájemci. Děkujeme za pochopení.
Ahoj rodino.. je to na světě.
10.8. by jsme se sešli v Praze na nádraží, kde by jsme v 20:45 naložili oře na vagón. Trochu pokecali a ve 22:13 vyjedeme vstříc noční cestě do Košic. Kde se vyložíme okolo 9h.
11.8. máme náročnější přesun do města TURDA (cca 440km)
12.8. si po snídani prohlídneme solnou jeskyni SALIMA TURDA a poté nás čeká cesta do města SIBIU (cca 150km), kde strávíme 2 noci
13.8. je v plánu rozsáhlá pevnost HALLER BASTION a dále se podíváme do tzv. Malé Olomouce ALBA IULIA a zpět do SIBIU na hotel (cca 160 Km)
14.8. vyrazíme na šťastnou cestu 67C, která je v jižních Karpatech, začíná v Sebes a končí v Bengesti. My popojedeme ještě kousek a to do RAMNICU VALCEA (plán cca 240 km) a zde opět budeme 2 noci
15.8. si dáme odpočinek. V okolí je toho dosti k vidění, tak kdo bude chtít můžeme někam vyrazit.
16.8. Se vydáme klikatou silnicí po kopečkách DN7C tzv. TRANSFAGARASAN a dokroutíme to až do města SEBEST, trochu se motáme, ale co 240 km dáme
17.8. vyjedeme vstříc největšímu hradu Evropy a to HUNEODORA, kde se se porozhlídneme a dále nás bude čekat přesun do REŠICE (cca 210 km)
18.8. z REŠICE je možností více a to vesnice Banáty:
Svatá Helena (116 km)
Gerník (101 km)
Rovensko (100 km)
a vrátíme se zpět do Rešice nebo přespíme tam?
19.8. Pojedeme jen kousek 97 km, pokud zůstaneme v některé z vesnic cca 180 km na prohlídku musea VILLAGE BANÁT a někde v okolí se ubytujeme
20.8. bude přesun do BUDAPEŠTI cca 330 Km, kde by jsme si užili krásu večerního města
21.8. toulání městem Budapešť. Kde toho je opravdu mnoho. Za zmínku stojí třeba městské termální lázně, ruské kolo též by nás mohl Kůča vzít na zmrzlinu ve tvaru růže.
22.8. se přesuneme do Brna (cca 330 km), kde navštívíme Kavárku nooo to uvidíte.... Dáme pívo a přespíme u Švejka, kde dobře vaří a též máme přislíbeno parkování na dvoře.
23.8. už každý dle chuti a potřeby směr domuuuu
Budeme se těšit.
Případné přípomínky a návrhy pište co nejdříve, aby se tto doladilo.
Akce bude limitovaná na 14 krků.
Objednání bude závazné z důvodů jízdenek na vlak a rezervaci ubytování.
Čau Kuncovi🙂
už je nějaký podrobnější plán cesty nebo je to ještě v prvním přiblížení ? Myslím tím kudy se konkrétně pojede, přechody atd.
Zatím je asi čas na autovlak do Košic. My bychom se přidali až v Košicích.
Ahoj přátelé. Včera na Petřině plese jsem se dozvěděl, že počet účastníků zájezdu do Rumunska je naplněn. Naivně jsem čekal, že se někdo ozve poté, co jsem v excelovské tabulce zaškrtl "jedu" a vcelku veřejně deklaroval, že "jedu". Odkaz na tento článek mně narozdíl od mnoha upozornění na Norsko, kam se nechystám, minul (aktivně jsem ho nehledal, poněvadž mě nenapadlo, že akce na druhou polovinu srpna 2024 se začne rodit v Listopadu 2023). Bohužel ani neproběhla diskuze o případném vytvoření skupiny B. Trochu mě mrzí, že se letos poprvé od doby, kdy jsem se stal členem IMRG, nezúčastním podobného výletu. Nicméně všem přeji ať si to užijete a vrátíte se vcelku domů.
Moc pěkně naplánováno, dobrá volba. Pro mne škoda, že letos už mi nevychází volný čas. Užijte si tam.
Ahoj vypadá to dobře až na ten motorkářskej vlak,i přesto pojedu rád. Zdraví Fréma.
Jedeme 👍
Ahoj, moc pěkné, určitě pojedu.🌞
Ahoj skvělé. Pokud to půjde určitě pojedeme. Na uvedených místech jsme již byli a zejména Salina Turda je bomba. Jsou tři města v Rumunsku která jsou něco jako Ćeský krumlov, Třeboň a Telč v Čechách. Sibiu, Sigisoara a Brašov.
Pro úplnost posílám link na přeprávní podmínky pro autovlak Noční autovlak Praha – Košice | České dráhy (cd.cz). Pro nás je tam důležité upozornění o zavazadlech na nosičích.
Ahojda, vypadá to opravduvýborné! Rádi bychom se zúčastnili, pokud se podaří!
Ahoj organizátorům Janě a Standovi, moc pěkná akce a budeme rádi když se budeme moc s Ivčou zúčastnit. Rumunsku zdar😉