Když máme ty dlouhé zimní večery a tedy i čas na vylepšování a zkrášlování našich miláčků, tak jsem se rozhodl, že vtisknu svou přezdívku Stumpmana do charakteru a designu motocyklu.
Jsem zvědav, jak se Vám bude líbit můj nápad využití mnou vytěženého materiálu.
Proto jsem se zavřel na několik dní do sklepa, kde se bříza bělokorá, tedy její větev a kmen pokáceného ořešáku začal měnit v designové doplňky na mého náčelníka.
Jako první jsem vysoustružil náhradu za gumu na řadící páce, která již stejně byla sešlapaná a tvrdost břízy bude pro tento účel vhodná.
Pak jsem se rozhodl udělat plotny na stupačky řidiče, na to jsem se rozhodl pro krásnou kresbu ořešáku, který byl vytěžen již před třemi lety a byl náležitě vyschlý a tedy připravený na hoblování.
Jako podložku a vyfutrování byl použit špalík dubu, aby lépe odolával nepříznivým povětrnostním vlivům odspodu.
Oba díly byly slepeny k sobě a vyfrézovány do potřebných rozměrů.
Do držáků jsem je dvěma šrouby s podložkami zespodu přišrouboval. Případné vibrace, které by mohly přijít, řeší silikonové těsnění mezi kovem a dřevem.
Dřevěné materiály byly ošetřeny třemi vrstvami kvalitního voskového oleje Osmo. A ještě asi udělám ty zadní :)
Tak a teď už jen suché silnice, trochu toho sluníčka a hurá na silnici.
Moc hezké. Jsem zvědav co ukáže čas. Když dotáhneš i brzdu bude to 100% a originál úprava DSŠ Indian.👍👍👍👍