top of page

Indiánské Beaujolais se Simonou Babčákovou 18.11. 2021


Ti kdo znají nás a náš IMRG klub vědí, že se nesetkáváme jenom v sedlech amerických stojů Indian, ale také utužujeme vztahy na akcích, kdy není možné stroje osedlat.

V případě Indiánského setkání nad Beaujolais, je to spíš nevhodné z důvodu alkoholu za řídítky.

Beaujolais je druh mladého, svěžího francouzského vína nafialovělé barvy, které pochází z vinařské oblasti Beaujolais severně od města Lyon a vyrábí se z odrůdy Gamay. a vždy se ho vypije několik litrů a to se se sedlem a řídítky opravdu moc nesnoubí :)


Víno, které se začíná prodávat každý rok vždy třetí čtvrtek v listopadu, udalo ve Francii i název tohoto dne a je znám jako „den Beaujolais” ve Francii se rovná se téměř státnímu svátku.Takovéto svátky rádi přejímáme ,,Viva la France!,,


Indiánské Beaujolais je již tradiční klubová akce na které se vždy sejdeme a poklábosíme. Pro letošní rok jsme pozvali i vzácného hosta a to herečku a žákyni improvizátora Jaroslava Duška Simonu Babčákovou, která vystudovala Zlínskou školu umění, prošla scénami Městského divadla Zlín, pražského Divadla v Dlouhé, Klicperova divadla v Hradci Králové. V současné době je členkou souboru Dejvického divadla v Praze. Objevuje se v rolích filmových i seriálových a během našeho včera předvedla zlomek svého umění a uspořádala pro nás přednášku na témat vědomí, komunikace, vztahy, transformace, trauma, universum.

Je pravda, že pro některé účastníky to byla témata těžká, ale protiváhou těžkých témat bylo výborné Beaujolais, které je ovocné, svěží a snadno pitelné víno s jemnými tříslovinami a středním tělem.

Toto víno, společně s podávanou večeří kohoutem na víně, připravené speciálně pro náš klub v našem klubovém útočišti Konviktu, dovršilo sváteční atmosféru francouzského státního svátku dne vína.

Fotogalerie všech snímků z akce je na tomto odkazu a ještě se zpracovává videozáznam z celého vystoupení Simony Babčákové na našem večírku.


87 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page