top of page

Karpacz 2022

V pátek, během pozdního odpoledne a brzkého večera, dorazilo několik jezdců IMRG Prag do Horního Maršova. Postupně se do skoro už domovského penzionu Lípa sjelo 12 motocyklů značky Indian a jedna trojkolka. Během večera se při dobrém jídle a pití probíralo všechno možné. Od expedice po Skotsku, až po přicházející dešťové přeháňky. V průběhu večera došlo i na předání drobných dárečků pro dcerky majitelů penzionu. Věřím, že jim udělaly radost. Následovalo pěvecké vystoupení. Po něm jsme se s přáním dobré noci postupně odebrali na lože, nabírat síly na další dobrodružství a kilometry.

Druhý den ráno jsme se probudili do deštivého rána. Naštěstí déšť ustupoval, ale i tak jsme museli necelou hodinu počkat, než vyjedeme. Cestou přes hranice bylo docela mlhavo, ale směnárnu u hranic jsme nepřehlédli. Obvyklá zastávka ve směnárně proběhla 😊. Následoval sjezd do Karpacze. Oproti loňsku bylo chladněji, a tak se mi zdálo, že je celkově trošku menší účast, ale to se se zlepšujícím počasím změnilo. Motorky i motorkáři se začali rojit, jak houby po dešti… A stánků s nabídkou motorkářských věcí zde bylo nepřeberné množství, stejně jako každý rok.

Kolem jedné hodiny jsme se sešli u svých strojů a vydali se směrem k naší oblíbené Smažárně ryb (Wieloryb Smażalnia ryb). Každý z nás si zde přišel na své. Po obědě jsme se skoro všichni vydali na vyjížďku. Část z ní vedla po polské straně a na penzion jsme se vraceli po české straně. Cestou jsme si dali zastávku v Harrachově v místní sklárně a přilehlé cukrárně. Pak už zpět do penzionu, kde na nás již tradičně čekala grilovaná kýta. Jídlo bylo opravdu famózní. S přicházejícím večerem přišla i zima. Velká část z nás s odebrala na své lože. Zbytek debatoval do pozdních večerních hodin.

V neděli ráno jsme se v poklidu nasnídali a zabalili. Postupně jsme se se všemi rozloučili a každý si vyrazil svým směrem.

Kompletní fotogalerie zde.

93 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page