top of page

Vlakem do pivovaru, tentokrát do Pivovaru Březňák 24.2. 2024




Včera se konala nezapomenutelná akce organizovaná naším dobrým kamarádem Limčou, která nás zavedla do srdce pivovarské tradice ve Velkém Březně u Ústí nad Labem.



Tato akce byla pozvánkou na prohlídku pivovaru Březňák, jehož pivo a historie jsou v regionu ikonické.




Pivovar Březňák, založený v roce 1753 s první písemnou zmínkou o vaření piva již z roku 1606, nás přivítal svou dlouholetou tradicí a otevřel své brány, aby nám přiblížil proces výroby svých ceněných piv.

V pivovaru se dnes vaří tři hlavní druhy piv: Březňák Světlý, Březňák 11 a Březňák Ležák, které jsou nejen mezi konzumenty, ale i na pivních festivalech a soutěžích v České republice vysoko hodnoceny.

Učastníci akce, mezi kterými nechyběli ani odvážní motorkáři a ti, kteří dali přednost pohodlí vlaku, měli možnost nejen ochutnat jednotlivé druhy piv s obsahem alkoholu od 4 % do 4,9 %, ale také se dozvědět o fascinující historii pivovaru a osobnosti Viktora Cibicha. Tento milovník piva, jehož portrét zdobí etikety Březňáku, přijal v roce 1906 nabídku stát se tváří piva a od té doby se jeho podobizna objevila na více než 2,5 miliardách kopií po celém světě.




Prohlídka také zahrnovala návštěvu historických prostor, kde bylo možné vidět fotografie Viktora Cibicha a dalších významných osobností spojených s pivovarem, včetně hraběte Chotka, který se účastnil Cibichova pohřbu, což svědčí o jeho významu a oblíbenosti.

Tato akce nebyla jen příležitostí k ochutnání vynikajícího piva, ale také k seznámení se s bohatou historií a kulturou, která pivovar Březňák a jeho produkty obklopuje.

Děkujeme Limčovi za organizaci této památné události a těšíme se na další společně strávené chvíle plné objevů a dobrého piva a hlavně ve společnosti IMRG Prague.





146 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page