Ahoj všem jezdcům a baťůžkům. Byl jsem za kamarádem Martinem (účastnil se našeho výletu do Pivovarů - Perštejn, černý Dragstar 1100) a ten mi nabídl možnost podívat se do prostor hráze vodní nádrže Lipno i s výkladem. V okolí Lipna jsou krásné silnice, příroda, atrakce i památky, kam se dá podívat. Ideální by bylo vyrazit v pátek po práci a ještě si trochu užít večera. V sobotu pak samotná prohlídka hráze, popřípadě nějaké ty památky a nakonec v neděli kolem oběda vyrazit zpět do našich domovů.
UPDATE 8.6.2021
Řešil jsem kde a jak se slezeme a provedeme společný výjezd, ale bohužel to není úplně možné se opět podřídit všem a stejně tak mě už přestávají dělat radost dálnice ve směru na Prahu, protože už neznám skoro nic jiného a tak jsem usoudil, že sraz udělám ve snad všem již známé restauraci na Hokově čp.16, kde je možné se před výjezdem se ještě trochu občerstvit. Tzn., že kdo se chce projet a má v pátek 2.7.2021 více času dorazí do Hokova. Odjezd z Hokova je plánován na 15 hodinu, aby jsme dojeli do cíle v rozumnou hodinu. Cesta z Hokova pojede přes Jesenici, Plasy, Plzeň do Klatov na náměstí. V Klatovech na náměstí je možné zastavit a dát si zmrzku čí kávičku. Do Klatov mohou dorazit i ti, kteří budou déle v zaměstnání či se jim nebude chtít jet naším směrem a mají zájem o náš výlet. Odjezd z Klatov bude plánovaný na 17:30 hodin již do cíle, kterým je obec Srní a chaloupka Joly, která nám poskytne ubytování a za to jí moc děkuji. Předpokládaný příjezd je cca 18:30 hod. Vzhledem k tomu, že nechci nějak extra řešit jídlo, zajistím nějaké ty špekáčky a uděláme si táboráček ;-)
V sobotu 2.7.2021 jsme očekáváni na 10 hodinu na hrázi v Lipně odkud bychom měli sjet výtahem do vnitřku samotné přehrady, abychom se mohli kochat průsaky do hráze. Cestou z hráze se zastavíme na oběd na Lipně a budeme pokračovat do obce Pořešín, kde se podíváme na místní zřízeninu hradu. Jakmile budeme plní dojmů, vyrazíme silničkami Šumavy zpět do Srní, kde budeme dělat společnost Joly ještě jednu noc :-)
V něděli je v plánu výlet do obce Holašovice, kde navštívíme místní Stonehenge. Zde by měla být možnost oběda, po kterém již pomalu povalíme domů (směr Praha).
Vzhledem k tomu, že máme u Joly omezené místo ke spaní je potřeba vyřešit i jídlo je potřeba znát přesný počet osob. Proto prosím o zapsání do tabulky nejpozději do 20.6.2021.
Děkuji.
Ahoj,
prosím všechny o zapsání se do plánovače, abych mohl řešit počet osob, které s námi pojedou a řešit s Joly možnost ubytování. Děkuji
Tak jaký tedy termín máme brát v potaz? Práce moc,času málo. A celkem se to blíží.
10 postelí+2 lidi na sedačce se spacákem+4 lidi na matraci s vlastním spacákem.HOWGH
Pokud by byl termín 2-4.7 tak nabízím ubytko na Šumavě u mě na chalupě!
Tak Jeníku, díky za možnost náhradního termínu, ale v tom případě hlasuji spíše pro ten první červencový, protože v tom červnu jsem pryč. Díky a omluva j.
Už jsem tam byla, ale ráda se podívám znovu...
Pak je možné ještě 4.-6.6.2021, ale na motorce není nikdy času dost a víkend se dá klidně o nějaký ten čas prodloužit, třeba o dva dny na Šumavě :D ... viz první termín a je mi jasné, že se všem úplně zavděčit nedá. Takže prosím o vyjádření, jak by to komu vyhovovalo... nabízím pouze tyto dva termíny!!! Díky
Jeníku, ty prázdninové termíny jsou vždy trochu komplikované... v tomto termínu bychom měli byt v Itálii. Jak píše Jirka, využívá se hodně tento termín na dovolené... Tak kdyby to mohlo byt jindy, bylo by fajn... Díky!!!
Ok.
Tak termín je 2.-4.7.2021 😉
My taky rádi koukneme... :-)
Take se rádi mrkneme
Také se rádi přidáme 👍
já byl, ale rád průsaky prohlídnu znovu :)
To je jasný. V hrázi jsem ještě nebyl
Je🤩